“At finde tilbage til nærværet og kærligheden til mig selv, er det bedste jeg har gjort – både for relationen til mig selv og til mine børn”

Mit navn er Line Pryds – Jeg er mor til 3 skønne børn, gift med mit livs kærlighed, og så er jeg stifter af min coaching-virksomhed Line Pryds Coaching. Som mentor og coach hjælper jeg mødre med at skabe en mere kærlig og bevidst tilgang til dem selv og dermed til deres moderskab, så det bliver let for dem at være den mor for deres børn, de drømmer om at være.

 

I dag er jeg ikke i tvivl. Min største og vigtigste opgave her i livet er at være en kærlig og nærværende mor for mine børn. Som mor vil jeg være til stede. Jeg vil have energi og overskud til at være der for mine børn – Ikke mindst vil jeg være tilgængelig. Sådan er vores familieliv nu, og jeg glæder mig over det hver eneste dag.

 

Men sådan har det ikke altid set ud. Når jeg ser tilbage på dengang, hvor jeg blev mor for første gang og jeg samtidig passede et fuldtidsjob, kan jeg se, hvordan jeg pressede mig selv. Jeg var ganske enkelt mere optaget af samfundsnormerne og de forventninger, der var til mig, end af at lytte til mig selv, og hvad jeg havde brug for.

 

For hvert barn der kom til føltes presset kun større. Alt i mig skreg på at jeg skulle stoppe op og gøre noget andet, men det var  eg ikke i stand til. Første wake up call kom, da jeg som lærer blev lockoutet på grund af konflikten, og fik et (dyrt betalt) pusterum. Jeg opdagede, at jeg havde glemt at lære min søn selv at tage sine sko af og på. Fordi alting bare kørte på autopilot både morgen og aften.

 

På jobbet stressede jeg over gerne at ville hente børnene i rette tid. Og på vej til institutionerne forestillede jeg mig, hvordan vi rigtig skulle hjem og hygge. Have det sjovt og dejligt som familie. Være nærværende. Sådan blev det bare sjældent. For jeg var helt drænet for energi, og prøvede blot at lukke ned for den dårlige samvittighed over, at jeg igen lod skærmen være barnepige.

Fakta om Line Pryds

  • Født den 17. august 1982 i København.
  • Læreruddannet fra N. Zahles Seminarium i 2007.
  • Blev mor for første gang i 2008, for anden gang i 2010 og for tredje og sidste gang i 2014. Er gift med min store kærlighed og faderen til mine børn, og som familie er vi bosat i det smukke Nordsjælland.
  • Har arbejdet 10 år i folkeskolen og har haft diverse tillægsfunktioner udover selve lærergerningen.

Kort sagt så følte jeg, at jeg i løbet af dagen havde brugt alt min energi og overskud på at være rummelig, forstående og nærværende overfor andres børn, men ved dagens ende var der intet tilbage til mine egne kære.

Desværre skulle jeg langt ned, før jeg tog mig selv alvorligt, og gjorde noget ved sagen. Jeg opsøgte en coach, som i den grad hjalp mig med at forandre mit liv. Jeg troede selv, at det handlede om, at jeg ikke passede ind på arbejdsmarkedet, og det eneste jeg kunne finde ud af, var at være mor (hvilket føltes skamfuldt og jo faktisk heller ikke gik helt, som jeg drømte om). I virkeligheden handlede det om, at jeg konstant gik på kompromis med mine værdier. Og måden jeg så på mit eget værd – Både i forhold til mit job og det at være mor.

I dag ved jeg, at hvis mine børn skal være glade, føle sig hele og elskede, tro på dem selv og have tillid til livet, så er jeg nødt til at starte med mig selv. For som man siger, så gør dine børn ikke, hvad du siger, men hvad de ser dig gøre. Derfor er din relation til dig selv afgørende for din relation til dine børn og for dine børns relation til dem selv.

 

Jeg tog den lange og ukærlige omvej. Den vej behøver du ikke at gå. Jeg vil gerne hjælpe dig ad den direkte og mere kærlige vej. Jeg guider dig til, hvordan du med personligt lederskab, en selvkærlig tilgang og bevidsthed omkring dit moderskab kan skabe lethed, nærvær og glæde i familien, i relationen til dine børn og ikke mindst til dig selv. Når vi finder kærlighed til os selv, bliver det muligt for vores børn at gøre det samme.