Mine børn har altid været gode til at rejse. Som om de ved, når det virkelig gælder. I hvert fald når det kommer til flyrejser (Bilferier rummer en helt anden slags udfordringer, som jeg ikke vil komme ind på her).

Når det er sagt, så ved jeg godt, at mange kan synes det er en udfordring at skulle rejse med børn, og at det kan skabe en del bekymring for, hvordan det kommer til at gå.

Måske kender du allerede alle de sædvanlige tips med at have små overraskelser og masser af snacks med på turen. Nogle super gode tips i øvrigt. Jeg gør det stadig. Medbringer en lille overraskelse og masser af snacks. I dag er de små overraskelser bare skiftet ud med et blad af en art, da mine børn ikke er helt små længere. 

Du behøver ikke tømme din lokale Tiger-butik

Et lille rejsespil, tegnesager eller en god bog hjemme fra hylden fungerer ligeså godt. For i bund og grund handler det om dit nærvær. At du gider være med i aktiviteten sammen med børnene.

Og så er der det med snacks… Snacks kan redde enhver situation. Altid. Sørg for altid at have lidt på dig. Kiks, frugt, slik… bare noget.

Her er mine bedste råd, når du rejser med børn:

  • Sørg for at have god tid
  • Husk at trække vejret og bevare roen
  • Forbered og involver børnene i rejsen

Det hele hænger sammen. Når du er i god tid, stresser du ikke over et pludseligt behov for toiletbesøg eller akut sult. Så er det langt lettere at trække vejret og bevare roen. Og kan dine børn mærke, at du er rolig, bliver de trygge og lettere at have med at gøre (det gælder i særdeleshed også spædbørn).

Fortæl børnene hvad der skal ske. Både før og under rejsen. Fx.:

“Om lidt skal vi gå igennem sikkerhedskontrollen derovre. Vi skal vente her i køen, til det bliver vores tur, og så skal vi lægge vores ting op på båndet og på skift gå igennem porten. Her er det vigtigt at være rolig og høre godt efter.”

Engang stressede jeg virkelig over at skulle rejse med børn

Og netop det her med at skulle igennem sikkerhedskontrollen, synes jeg var mega stressende. Jeg erfarede dog hurtigt, at det var børnene faktisk ret seje til, hvis jeg involverede dem i det, og ellers selv var rolig omkring det. 

Jeg oplevede ligeledes gang på gang, at de ansatte i Security ikke synes, at børn er irriterende. Tværtimod har børnene altid fået smil og ros.

I dag elsker jeg at rejse med mine børn. Det ville slet ikke være ligeså sjovt uden dem.

Når vi bliver bekymrede over at skulle rejse med børn, handler det oftest om fortællinger, vi selv har skabt, og som ikke har hold i virkeligheden. Min største invitation er derfor at se det som en kærlig oplevelse at rejse med dine børn. Børn inviterer os til at se verden fra et helt andet perspektiv, og vi kan opleve det, hvis vi indvilliger i at møde dem i øjenhøjde. 

God rejse.

Kærligst Line

P.S. Har du lyst til flere tips, vidensdeling og sparring om moderskab og livet med børn, så skynd dig at komme med i min Facebook-gruppe ‘Mødregruppen med fokus på mor’ – Et skønt fællesskab for mødre, der mere end noget andet brænder for at være den bedste udgave af dem selv som mor og som kvinde. 

Du finder gruppen her: